Veiligheid gezondheid en Covid 19 Protocol

Hallo vrienden van de Golden Helmet,

Samen met de gemeente Deurne werken we aan een Covid-19 protocol, om zorgen over en kans op besmetting met het Corona virus weg te nemen.

Sinds 1 juli zijn wedstrijden, toernooien en evenementen toegestaan, zowel binnen als buiten. Hierbij mag publiek aanwezig zijn. Daarbij geldt dat toeschouwers 1,5 meter afstand tot elkaar moeten houden. In beginsel mogen er buiten maximaal 250 toeschouwers bijeen zijn. Daarnaast dienen de hygiëneregels van het RIVM gevolgd te worden.

Ook is zowel binnen- als buitensport weer toegestaan. Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij contactsporten geen 1,5 meter afstand te worden gehouden. Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 18 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines die ook per 1 juli weer open mogen. Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties zijn weer open. Geforceerd stemgebruik langs het veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan.


Aanpassingen
Het aantal aanpassingen voor de Golden Helmet is te overzien. In de basis worden alle deelnemers al veilig verdeeld over meerdere starttijden en een parcours van meer dan 2km. Daarnaast wordt het Generiek kader coronamaatregelen gevolgd. De basisregels zijn:

Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten).
Probeer drukte te vermijden.
Was vaak je handen.

Tijdens het evenement is er ruim voldoende medisch personeel en middelen voor de hygiene aanwezig. Er ook aandacht besteed aan de algehele gezondheid door bijvoorbeeld het voorkomen van blessures. Je krijgt namelijk met een flinke dosis voorpret en warming-up van niemand minder dan Dwight Vlijter van Strong coaching. Daarnaast helpt Piet Kuijpers je bij de voorbreiding in aanloop naar de Golden Helmet. Daarover later meer.


Wij bedanken jullie voor jullie vertrouwen en steun om van de Golden Helmet een succes te maken.


Blijf gezond en fit!

Sportieve groeten,
PedroOprichter Golden Helmet